Топ готвач от световна величина реши да приеме България за

...
 Топ готвач от световна величина реши да приеме България за
Коментари Харесай

Невероятно! Ресторант от Мишлен в наше село

 

Топ готвач от международна големина реши да одобри България за собствен дом. Заедно със фамилията си за девет месеца той основава ресторант, който се чака да бъде оценен от международната организация „ Мишлен ”.

Така Девино попада в международната карта на влиятелните заведения за хранене, предава Нова..

Селото е покрай Търговище. Това е обитаемо място в нищото, с 10 души население. От девет месеца те обаче към този момент са 12.

Благодарение на Джанфранко Киерини и брачната половинка му Анна. Повече от 30 години той готви, а дружно с Анна вършат своя компания, която е наемана по целия свят. Отварят 200 ресторанта в 114 страни и градове като Дубай, Хонг Конг, Индия, Боливия, Колумбия, Съединени американски щати, Италия, Етиопия и Виетнам. След толкоз доста циркулиране по света фамилията шеф-готвачи взема решение да се откри някъде вечно.

 

 https://villamelnik.com/wp-content/uploads/2021/05/Gianfranco-and-Anna.png

„ Един ден взехме решение да сбъднем фантазията си, която беше да имаме дребен ресторант, в който ще се грижим доста персонално за всички посетители и ще ги накараме да се усещат като крале и кралици с вкусна храна и с положително вино. Но не бяхме сигурни за страната, в която искахме да създадем това. През 2015-а бях поканен от хотел в Банско да направя гастрономичен фестивал. Това беше първият път, в който дойдохме, и бяхме показани в България ”, споделя Джанфранко.

Три години живеят в Банско, само че стартират да търсят усамотено място за първия си фамилен ресторант. Така стигат до безлюдното търговищко село Девино, където намират изоставената постройка на бившето учебно заведение.

„ Анна и аз влязохме и я почувствахме, влюбихме се в нея от пръв взор. Почувствахме къщата виртуално. Тя не беше нещо привлекателно от пръв взор, само че ние имахме визията да забележим по какъв начин ще наподобява приключена. Първо я видяхме в главите си и тогава я купихме. Дори когато дойдохме тук, хората явно се питаха: „ Защо се местите в толкоз далечен регион? Луди ли сте? Кой ще върви в този ресторант? Нямате хора в близост? “. Да, несъмнено, нормално концепцията на хората за заведенията за хранене е, че би трябвало да бъде на натоварено място, където имаш доста клиенти. Това е действителността преди онлайн медиите. Но в Италия и във Франция, в нашите страни, има луди готвачи като нас, които избират отдалечени региони, с цел да привличаме хората към несъмнено преживяване ”, изяснява Киарини.



Анна и Джанфранко срещат поддръжка в локален млад мъж, който им оказва помощ да осъществен фантазията си. Диян Рафаилов от град Антоново продължава да е към момента до тях.

Вторият етаж на остарялото учебно заведение в Девино е дома на фамилията готвачи, а ресторантът им е там, където е била столовата на школото. Приемат се единствено 10 души за вечеря. Готви се само със предпазени и същински артикули.

Джанфранко е роден в Италия, а Анна – в Полша. Запознават се в ресторант в Хамбург, където двамата работят. Джанфранко Киарини и Анна имат своето минало преди да влязат в кухнята. Тя е следвала в университет за ефирен продуцент, а той… не желае да разяснява.

В техния селски ресторант обаче ще има европейски правила. И едно от тях е да не се приказва в минало време. Държи се на точността за вечеря и на дрескода.

„ Има дрескод. Можеш да дойдеш официално облечен или спортно-елегантно. Не е нужна вратовръзка, само че би трябвало да дойдеш със закрити обувки. Може и да са обувки за тенис, само че би трябвало да са закрити. Не може да дойдете по сандали или по къси панталони. Също по този начин, това е ресторант, който е единствено за възрастни. Децата са доста сладки, ние обичаме деца, само че не е почтено по отношение на едно дете да му бъде казано да стои спокойно за 6 часа и да се държи като възрастен човек. Това го назовавам „ детски тероризъм “. Това са разпоредбите. Това е ресторант, в който не се пуши ”, споделя Киарини.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР